Vrijwilligersvergoeding omhoog

Het huidige kabinet had het al aangekondigd: de vrijwilligersvergoeding gaat omhoog. In 2019 wordt het maandbedrag verhoogd van 150 naar 170 euro per maand. Het jaarbedrag gaat omhoog van 1500 naar 1700 euro. Om voor die vergoeding in aanmerking te komen moet je als vrijwilliger aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die voorwaarden vind je elders op onze site. De vrijwilligersvergoeding is een onbelaste vergoeding. Zolang je de genoemde normbedragen niet overschrijdt hoe je de vergoeding niet op te geven aan de belastingen.

Is dit voldoende en logisch? In onze optiek niet. Op de site van de belastingdienst wordt e.e.a. verder uitgelegd. Zo mag je 5 euro per uur verdienen met een maximum van 170 euro per maand en 1700 euro per jaar. Omgerekend mag je dus 6,5 uur vrijwilligerswerk doen met een vergoeding. Meerdere uren mogen niet vergoed worden.

Wij pleiten voor een vergoeding per uur voor elk uur dat je vrijwilligerswerk doet. Ook pleiten we voor een hoger uurbedrag voor dat vrijwilligerswerk dat grote verantwoordelijkheid en zelfstandigheid met zich meebrengt. Hier gaan we mee aan de slag.

vrijvak

Posted by vrijvak